Concursul "Cezar Ivănescu"

CANDIDAȚII VOR FI PREZENȚI LA ORA 9:30

Concursul Cezar Ivănescu.pdf

“Profesorul Cezar Ivănescu s-a născut în comuna Vutcani, Județul Vaslui. A absolvit liceul la Bârlad, iar studiile superioare la Universitatea din Iași, Facultatea de Matematică. Aici l-a avut profesor pe academicianul Grigore Moisil cu care a colaborat, ulterior, până la finalul carierei didactice.

La absolvirea facultății, în urma examenului pentru definitivat, a ales Liceul Militar Mănăstirea Dealu Târgoviște unde și-a început activitatea didactică. După cel de-al doilea război mondial a activat ca profesor și director la Liceul Ienachița Văcărescu. Totuși, Liceul Carabella a rămas cel mai aproape de sufletul profesorului Cezar Ivănescu și aici a pregătit zeci de generații de elevi. A fost președintele filialei de matematică Dâmbovița până la retragerea din activitatea didactică.

În aceasta perioadă, filiala Dâmbovița a profesorilor de matematică a fost adesea vizitată de profesori ai facultății de matematică din Universitatea București, printre care trebuie amintiți academicienii Grigore Moisil și Nicolae Teodorescu. Profesorul Cezar Ivănescu a fost declarat postmortem cetățean de onoare al orașului Târgoviște și în memoria sa se organizează concursul de matematică , care îi poartă numele.”