Elevi

Consiliul Școlar al Elevilor

BIROUL EXECUTIV AL CONSILIULUI ȘCOLAR AL ELEVILOR

Secretar executiv

Spațiile de învățare interdisciplinară, o necesitate în învățământul actual

  În data de 27 octombrie 2021, pe platforma online ,,Google Meet’’, a avut loc o întâlnire între reprezentanții claselor în cadrul Consiliul Elevilor și trei cadre didactice, care au participat, în perioada 19-24 iulie 2021, la cursuri de formare organizate de Euro Pass Teacher Academy, la Barcelona. În cadrul întâlnirii, cadrele didactice participante la mobilități (Daniela Ivașcu, Manina Leașu și Bogdan Joița) au diseminat informațiile primite în perioada cursurilor de formare „Maker spaces in education. Getting started!” și „From STEM to STEAM Education: A New Learning Approach”, din cadrul proiectului Erasmus+ „Încă un pas spre școala inteligentă cu STEAM”.                   

            Profesorii implicați în proiect le-au prezentat elevilor principalul obiectiv al cursurilor de formare: crearea unor spații de învățare interdisciplinară în incinta Colegiului Național „Constantin Carabella”. Totodată, au vorbit despre utilitatea acestor spații, prezentându-le și scurte materiale video cu exemple de astfel de spații de învățare din alte țări și activități derulate în cadrul acestora, dar și despre metode de predare/învățare/evaluare în care elevii sunt implicați activ în rezolvarea unor situații de viață concrete. 

De asemenea, elevii au fost provocați să identifice spații ce pot fi amenajate în interiorul colegiului, să caute idei de finanțare și utilare a acestora.

Elevii au adresat întrebări și au fost invitați să prezinte colegilor concluziile discuțiilor din cadrul întâlnirii online. În final, toți elevii colegiului au primit pe e-mail un chestionar în care sunt invitați să prezinte viziunea lor legată de aceste spații de învățare interdisciplinară, răspunsurile fiind așteptate până pe data de 5 noiembrie 2021.


Secretar CȘE, Camelia Georgescu